landleitmotiv

Land Leitmotiv és un projecte cultural creat per joves i que pretén donar veu a tots aquells als que interessa la cultura, l'estudien o hi treballen, tant des d'Andorra com internacionalment.

Natura i cultura: Paisatges de la col·lecció Thyssen a Tarragona

Untitled

 

ARTICLE-Per Ariadna de Vilallonga

El passat 7 de febrer es va inaugurar al CaixaForum de Tarragona l’exposició “Rusiñol, Gauguin, Sunyer, Monet. Paisatges a la col·lecció Carmen Thyssen”. La mateixa baronessa Thyssen va assistir a l’acte inaugural, homenatjant al públic amb unes quantes paraules en català –la seva mare era madrilenya i el seu pare era català. Aquesta famosa filantropa posseeix una de les col·leccions d’art del segle XIX i XX més importants d’Europa, i entre les obres que ha reunit, un bon nombre són d’artistes catalans. Cal destacar la vocació pública de la col·lecció Thyssen-Bornemisza: gràcies a això, totes les seves obres estan a la disposició del públic i no penjades en parets privades o en grans museus estrangers.

L’exposició consisteix en 55 obres paisatgístiques, la majoria catalanes i algunes d’artistes forans –de Monet i de Gauguin, només n’hi ha una de cada artista, tot i l’enganyós títol de l’exposició– . La selecció de paisatges està pensada per mostrar la consonància que hi ha hagut entre la pintura catalana i la internacional, al mateix temps que exemplificar com la concepció de la pintura de paisatge canvia i evoluciona a llarg dels segles XIX i XX seguint les diferents corrents artístiques.

Destaquen les obres catalanes

Acostumem a conèixer millor el que hi ha fora que el que tenim a la nostre propi país. Tot i que el nom dels artistes catalans que es mostren a “Paisatges a la col·lecció Carmen Thyssen” potser no són gaire coneguts per al gran públic –encara que van ser artistes d’èxit i de reconegut talent– són la part més valuosa de l’exposició i fan que la visita al CaixaForum valgui sobradament la pena. Alguns quadres com Vista panoràmica d’una costa catalana (1880-1888), de Martí i Alsina, o El Port de Barcelona (1889), de Meifrèn Roig, són tan o més bonics que el quadre de Monet.

En definitiva, una bona exposició, sobretot tenint en compte l’època complicada per la qual passem, i que anirà rotant per diferents CaixaForums després del de Tarragona.

 

Ramon Martí AlsinaVista Panoràmica d'una costa catalana
(1880-1888)

Ramon Martí Alsina
Vista Panoràmica d’una costa catalana
(1880-1888)

 

Informació de l’exposició

“Rusiñol, Gauguin, Sunyer, Monet. Paisatges a la col·lecció Carmen Thyssen”

Del 7 de febrer al 21 d’abril

CaixaForum Tarragona

Cristòfor Colom, 2, 43001 Tarragona

977 249 871

Entrada Gratuïta

 

Deixa un comentari

Blog Stats

  • 28.968 hits

Arxiu landleitmotiv

Contacta amb nosaltres

00447831678829
365 dies / 24 hores